Személytaxis és személygépkocsis személyszállító vállalkozó

A szaktanfolyam célja a személytaxis és személygépkocsis személyszállító vállalkozások szakmai irányítására olyan szakemberek képzése és felkészítése, akik megfelelő módon ismerik a munkájukhoz kapcsolódó jogszabályi hátteret, szakmai előírásokat és meg tudnak felelni az adott vállalkozói környezet kihívásainak. A képzés célja továbbá, hogy a tanfolyamon résztvevőket olyan használható tudással ruházza fel, amely mind elméleti, mind gyakorlati síkon elősegíti a modern vállalkozásokkal szemben támasztott elvárásoknak való megfelelést. A képzés során a tanulók elmélyülhetnek a működtetéshez szükséges munkáltatói ismeretekben, elsajátítják a szükséges számviteli és pénzügyi eljárásokat és feladatokat, valamint a személyszállítással kapcsolatos szakmai ismereteket.

Tantárgy típusaTantárgy kódjaTantárgy megnevezéseMinimálisan kötelező óraszám
ElméletGAZDKVállalkozással kapcsolatos gazdasági, pénzügyi, adózási ismeretek16
ElméletVÁLLKÁltalános vállalkozói ismeretek6
ElméletMUNKKVállalkozással kapcsolatos munkaügyi ismeretek6
ElméletSZSZJKA személyszállítást érintő jogszabály ismeretek, a személyszállító szerződések szabályai8
Vizsgatárgy típusaVizsgatárgy kódjaVizsgatárgy megnevezéseVizsgatárgy fajtája
ElméletGAZDTSZVállalkozással kapcsolatos gazdasági, pénzügyi, adózási ismeretekSzámítógépes elméleti
ElméletVÁLLTSZÁltalános vállalkozói ismeretekSzámítógépes elméleti
ElméletMUNKTSZVállalkozással kapcsolatos munkaügyi ismeretekSzámítógépes elméleti
ElméletSZSZJTSZA személyszállítást érintő jogszabály ismeretek, a személyszállító szerződések szabályaiSzámítógépes elméleti
ElméletETEsettanulmányEsettanulmány
  • GAZDTSZ: A vizsga teljesítéséhez egy 25 kérdésből álló feleletválasztós tesztet kell megoldani. A vizsga időtartama 25 perc. A vizsgázó megfelelt, ha a hibapontok száma 5 vagy annál kevesebb.
  • VÁLLTSZ: A vizsga teljesítéséhez egy 25 kérdésből álló feleletválasztós tesztet kell megoldani. A vizsga időtartama 25 perc. A vizsgázó megfelelt, ha a hibapontok száma 5 vagy annál kevesebb.
  • MUNKTSZ: A vizsga teljesítéséhez egy 25 kérdésből álló feleletválasztós tesztet kell megoldani. A vizsga időtartama 25 perc. A vizsgázó megfelelt, ha a hibapontok száma 5 vagy annál kevesebb.
  • SZSZJTSZ: A vizsga teljesítéséhez egy 25 kérdésből álló feleletválasztós tesztet kell megoldani. A vizsga időtartama 25 perc. A vizsgázó megfelelt, ha a hibapontok száma 5 vagy annál kevesebb.
  • ET: A vizsga teljesítéséhez 3 feladatot kell a vizsgázónak esszé formájában kifejteni a négy vizsgatantárggyal kapcsolatos elméleti ismeretanyagból. Az esettanulmány kitöltésére fordítható idő 30 perc. A sikeres vizsgához az elérhető 30 pontból legalább 15 pontot kell elérni.