Személygépkocsis személyszállító szolgáltató továbbképzés

A továbbképzésre irányuló képzésen azoknak kell részt venni, akinek a korábban megszerzett személygépkocsis személyszállító szolgáltatói képesítés megszerzésétől eltelt öt év, függetlenül a korábbi képesítés lejáratának dátumától.

Tantárgy típusaTantárgy kódjaTantárgy megnevezéseMinimálisan kötelező óraszám
ElméletKÖZLKKözlekedési, hibaelhárítási ismeretek és vezetéselmélet4
ElméletSZEMKSzemélyszállító szerződési feltételek, valamint a személyszállítói szolgáltató tevékenységre vonatkozó hatósági előírások, utas-kommunikáció4
Vizsgatárgy típusaVizsgatárgy kódjaVizsgatárgy megnevezéseVizsgatárgy fajtája
ElméletKÖZLTSZKözlekedési, hibaelhárítási és vezetéstechnikai ismeretek, vezetéselméletSzámítógépes elméleti
ElméletSZEMTSZSzemélyszállító szerződési feltételek, valamint a személyszállítói szolgáltató tevékenységre vonatkozó hatósági előírások, utas-kommunikációSzámítógépes elméleti
    • KÖZLTSZ: 50 kérdéses feleletválasztós teszt, összesen 50 perc áll rendelkezésre. Elérhető max. pontszám: 70 pont. Megfelelt minősítés: 7, vagy annál kevesebb hibapont esetén.
    • SZEMTSZ: 25 kérdéses feleletválasztós teszt, összesen 25 perc áll rendelkezésre. Elérhető max. pontszám 25 pont. Megfelelt minősítés: 5, vagy annál kevesebb hibapont.

     

    Felmentések:

    Annak a jelentkezőnek, aki azonos időpontban, vagy legfeljebb 1 éven belül kívánja megszerezni a TST és az SGST képesítést, a „Közlekedési, hibaelhárítási ismeretek és vezetéselmélet” tan- és vizsgatárgy követelményeit csak egyszer kell teljesítenie. Az egy éven belüli sikeres vizsgaeredmény tényét a felmentési igény jelzésével együtt a jelentkezéskor kell jelezni.